Sõudjad avasid Horvaatias hooaja

Andris Tammela
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sõudjad.
Sõudjad. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Nädalavahetusel algas Horvaatia pealinnas Zagrebis Croatian Openi võistlusega rahvusvaheline sõudehooaeg, kus olid kahel päeval võistlustules eestlasedki.

Rio olümpial pronksmedali võitnud meestest jättis võistluse vahele vigastust raviv Andrei Jämsä, kuid Kaspar Taimsoo, Tõnu Endrekson ja Allar Raja läksid laupäeval ühepaatidel veele.

Eesti sõudeliidu teatel pidi neljapaadi kogenuim, Endrekson leppima alles C-finaaliga ja treener Matti Killinguga otsustati seal mitte startida.

Eelsõidust finaali jõudsid 2013. aastal Horvaatia paarisaeru neljapaadil maailmameistriteks kroonitud Martin Sinković ja David Šain, kes võtsid kaks esikohta.

Kolmandana lõpetas mõnevõrra üllatuslikult mullu õpinguteks vaheaasta võtnud Kaur Kuslap. Finaali teises pooles lõpetasid Taimsoo ja Raja. B-finaali võitis Geir Suursild, järgnesid Sten-Erik Anderson ja Joosep Laos.

"Praegust seisu võib pidada heaks. Võrreldes varasemate aastatega oleme olnud siin paremad, aga ka palju kehvemad," tõdes peatreener Killing. "Usun, et olümpiakoosseis läheb pärast pikemat puhkust paremaks ja arvatavasti on nad kõik maailmameistrivõistlusteks löögijõulised."

Tüdrukute üheste arvestuses lõpetas Pärnu sõudeklubi neiu Greta Jaanson horvaadi järel teisena.

Pühapäeval võistlesid samas kahe- ja neljapaadid.

Kahepaatide konkurentsis kaotasid Endrekson-Raja Horvaatia duole Martin Sinković-Luka Baričevic.

Teine Eesti kahepaat Taimsoo-Anderson lõpetas Sloveenia meeskonna järel neljandana. Viiendad olid Kuslap ja Laos.

Poiste paarisaeru kahesel võitsid narvalane Mihhail Kuštein ja Pärnu Kalevi sõudekeskuse kasvandik Rain Harjus hõbemedali.

Paarisaerulisi neljapaate oli veel viis ja eestlased võtsid kaksikvõidu. Taimsoo, Anderson, Kuslap ja Laos võitsid 5,8 sekundiga paatkonda, kus sõitsid Ander Koppel, Karl August Ruusalepp, Joonatan Kama ja Kermo Randmäe. Kolmas oli Crvena Zvezda sõudeklubi.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles