Video ja galerii: päästjad panid maja põlema

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu-Jaagupi kutselised ja Halinga vabatahtlikud päästjad harjutasid täna Halinga vallas Libatses tulekahju kustutamist. Selleks süüdati vana lagunenud maja.

Pärnu-Jaagupi päästekomando pealiku Tarmo Volteini sõnutsi andis päästjatele võimaluse niisuguseks õppuseks kohalik MTÜ Kolmas Võimalus. "Siinne külaelu edendaja soovib rajada siia külaplatsi, kus korraldada üritusi," lisas Voltein.

Õppuse eesmärk oli harjutada tulekahjule reageerimist ja õnnetuskohal töötamist. Päästjad katsetasid eri kustutustaktikaid, ent ka maja lõpuni põletamist. Nii harjutasid nad alguses kannatanute otsimist, seejärel kustutasid ruume.

"Proovisime kustutada ruumi pulberkustutiga, et näha, kas ainult sellest piisab," teatas Pärnu-Jaagupi komando pealik. "Aga ei piisa."

Mõni Halinga vabatahtliku komando liige oli põlevas majas esimest korda. "Andsime neile hingamisaparaadid ja nad läksid koos kutseliste päästjatega majja," sõnas Voltein. "Kindlasti said nad väga hea kogemuse."

Päästjad pidasid kohalikele lastele ennetusalase loengu sellest, mis juhtub, kui tulega mängida või kui jätta korstnad või ahjud puhastamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles