Elektrilevi uuendab Pärnus piirkonnaalajaama

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Plaadi tänava alajaam Pärnus.
Plaadi tänava alajaam Pärnus. Foto: Elektrilevi

Elektrilevi allkirjastas ehitajaga lepingu Pärnus Rääma linnaosa piirkonnaalajaama uuendamise kohta. 

Investeeringu kogumaksumuseks kujuneb ligikaudu 2,2 miljonit eurot, alajaam valmib ületuleval aastal.

Plaadi tänaval asuv Savi-nimeline alajaam varustab elektriga üle 4200 kliendi, sealhulgas tööstusettevõtteid Scanfil, EEK-Trade ja Pärnu Vesi.

„Plaadi tänava alajaam varustab Pärnu kiiresti arenevat piirkonda ja tööstusala.  Suurenenud elektrivõimsuse vajadusele vastamiseks ehitame nüüdisaegse alajaama, tõstame alajaama pingeklassi 110 kilovoldini ja paigaldame uue, senisest võimsama trafo,“ selgitas Elektrilevi võrguplaneerimise osakonna juhataja Mario Vee.

Alajaam tuleb täielikult kaugjuhitav, uued seadmed tõstavad võrgu töökindlust ja ohutust. Ehitustööd algavad juunis ja töid teeb hanke võitnud elektriehitusettevõte ABB AS.

Lähiaastatel on Elektrilevil veel plaanis pikendada kaabelliin kahe suure Pärnu piirkonnaalajaama – Savi ja Metsakombinaadi vahel, mis seadistatakse tööle 110kilovoldise pingega. Kõrgemale pingele üleviimiseks ehitab põhivõrguettevõte Elering Metsakombinaadi alajaamas välja liitumispunkti. Renoveerimistööd on kavas ka Pärnu kesklinna elektriga varustavas alajaamas ja siis saavad kõik linna suured alajaamad uuendatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles