Pärnakas võitis terviseameti kunstikonkrusi

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
"Oa algus"
"Oa algus" Foto: Erakogu

Pärnust pärit Kristian Taaksalu võidutses oma tiimiga terviseameti ja Riigi Kinnisvara ASi koostöös korraldatud kunstikonkursil, kus otsiti sobivat teost terviseameti uue hoone õuealale.

Žürii valis 14 võistlustöö hulgast võitjaks Pille Taela, Kristian Taaksalu ja Marta Vaariku ideekavandi märgusõnaga "Oa algus".

Lähteülesandes iseloomustasid soovitavat taiest märksõnad "loodus", "tervis", "roheline mõtteviis", "kvaliteetne elukeskkond". Teose tõlgendusviis, materjalikasutus ja kasutatav tehnika jäeti kunstnike enda otsustada.

Taaksalu sõnutsi kulus neil kavandi loomiseks täpselt kuu. "Idee meeldis meile ja iga arendusega muutus "Oa alguse" vorm meile aina meeldivamaks. Muidugi lootsime võitu, aga triumf tuli meile paraja üllatusena," kommenteeris Taaksalu.

Konkursi tulemusena püstitatakse Tallinna terviseameti hoone õuele roostevabast terasest skulptuur, mille hind käibemaksuta on 42 000 eurot. Teos valmib 2017. aasta sügisel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles