Tallinn Music Weeki publik valis oma lemmikuks Pärnu bändi

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
The Boondocks Uuskasutuskeskuse linnalaval
The Boondocks Uuskasutuskeskuse linnalaval Foto: Siiri Padar

Telia ja Tallinn Music Weeki (TMW) publiku lemmiku valimisel kogus tänavu enim hääli Eesti indierock-bänd The Boondocks, millele Telia annab muusikalise karjääri edendamiseks 1000 eurot.

Pärnus 2012. aastast tegutsenud The Boondocks loeb oma võidu peapõhjuseks tihedat esinemisgraafikut tänavusel festivalil. Ühtekokku astuti TMW raames üles neli korda: nii õhtusel noorteprogrammi kontserdil "Tuled peale" kultuuriklubis Kelm kui Raadio 2 esitluslaval Von Krahlis, samuti linnalavadel Uuskasutus- ja Viru Keskuses.

Telia Eesti toetustegevuse juht Heddy Ring avaldas heameelt, et TMW ajaloos juba neljandat korda välja kuulutatud publiku lemmik on sel korral suhteliselt noor Eesti bänd. "Loodame, et bändi senised kordaminekud tähistavad alles pika ja rahvusvahelise eduloo algust ja me kuuleme neist edaspidi veel palju positiivset," ütles ta.

The Boondocksi kitarrist Romet Mägar pidas TMW ülesastumistest olulisimaks Raadio 2 kontserdiõhtut Von Krahlis. "Panustasime sellesse palju. Pärast esinemist olime kõik nõus, et laval ja saalis toimus midagi enneolematult võimast. Teenisime palju kiitust," lausus ta.

Trummar Karl Kevad nimetas võitu üllatavaks. "Arvasin, et ikka Tommy Cash võidab. Miskipärast oleme viimasel ajal hakanud tihedalt auhindu saama: aasta lõpus võitsime Raadio 2 aasta uue tulija tiitli, nüüd tuli ära TMW ja Telia publiku lemmiku auhind," rõõmustas ta.

Laulja Villem Sarapuu sõnutsi keskendub vastne publiku lemmik praegu muusika kirjutamisele ja salvestamisele.

The Boondocksi loomingut on mõjutanud eri žanrid Briti popist postpungini ja 1990ndate hiphopist tantsu-indie’ni. Heliliselt paigutab ansambel end vahemikku, mille ühes servas on Ameerika drive-in-teater ja teises Vene varietee ja mille sumedast retroatmosfäärist võib tabada sähvatusi tänapäeva edetabelite murdjaist. Nende kontserte on iseloomustatud ühtaegu õõva tekitavate ja inspireerivatena. Mullu esineti nii lõunanaabrite suurimal muusikafestivalil Positivus kui Taanis Alborgi linnas. The Boondocks on ilmutanud kaks täispikka albumit: "USB" (2014) ja "Thriller" (2016). Viimase albumi loo "U and Me" paigutasid Raadio 2 kuulajad aastahiti hääletusel kaheksandale kohale ja raadiotoimetus omistas bändile aasta uue tulija tiitli.

Telia ja MW publiku lemmikut sai valida, hääletades TMW kodulehel või äpis 27. märtsist 5. aprillini. Valida sai 250 festivalil esinenud artisti hulgast. The Boondocksi kõrval võitsid palju poolehoidjaid eksperimentaaldžässitrio Sheep Got Waxed ja indie-bänd Deeper Upper Leedust, folkansambel Ottava Yo Venemaalt ja multiinstrumentalist Erki Pärnoja, räppar Daf, indierock-bänd Frankie Animal ja progerokikollektiiv Põhja Konn Eestist.

Varem on TMW publiku lemmikuks osutunud Eesti räppar Metsakutsu ja Leedu indierock-bändid BA ja Garbanotas Bosistas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles