40 aastat tagasi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: PP

Pärast pooleteiseaastast ekslemist ametlike asjaajamiste labürindis sai küpsis “Sukero” lõpuks õiguse kanda riiklikku kvaliteedimärki.

See on Pärnu leivakombinaadile esimene selletaoline tunnustus. Ega “Sukero” endagi sünnilugu lihtne ole. Toormaterjal – kõrgema sordi jahu, või ja suhkur (maitseks ka sidruniessents) – vahustatakse küll masina abil, kuid ülejäänud töö tehakse käsitsi.

Pritskoti otsas on metallist otsik, mis annab imepisikesele küpsisele tärnikese kuju. Karbi sisu kaalub 400 grammi ja see koosneb kahest kolmandikust “tärnikestest” ning ühest kolmandikust pikliku kujuga küpsistest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles