Pärnumaalt lennutati neli kassi ja 23 koera välismaale

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Reisivatel loomadel peab transpordikastides olema küllalt ruumi. Ühe pere kaks samast liigist looma võivad puuri jagada.
Reisivatel loomadel peab transpordikastides olema küllalt ruumi. Ühe pere kaks samast liigist looma võivad puuri jagada. Foto: Mailiis Ollino

Loomadega reisimine muutub eestlaste seas järjest populaarsemaks. “Kümme aastat tagasi loomadega välismaale peaaegu ei lennatudki, kuid nüüd toimetame vähemalt korra kuus mõne looma välisriiki. Päringuid saame nädalas paar–kolm. Ja ma ei ole ju ainus, kes loomi transpordib, nii et reisivaid loomi leidub rohkemgi,” rääkis Plado Art Services OÜ transportija Raivo Plado.

Plado sõnutsi on lendamine loomadele paratamatult üsna stressirohke. “Palju sõltub looma iseloomust, liigist ja tõust, aga ega peremehest eemalolek, võõrad lennufirmatöötajad, lennuki müra ja kiirus, teadmatus, kuhu neid viiakse, neile meeldi.”

Logistiku teatel ei ole ta seni saanud tagasisidet selle kohta, et mõni koduloom oleks reisi tõttu haigeks jäänud või masendusse langenud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles