Paikusel muutusid klassiruumid tervisetubadeks

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paikuse põhikoolis toimus terviseteemaliste töötubade päev, mida tähistati juba kolmandat korda.
Paikuse põhikoolis toimus terviseteemaliste töötubade päev, mida tähistati juba kolmandat korda. Foto: Erakogu

Täna korraldati Paikuse põhikoolis traditsiooniline terviseteemaliste töötubade päev, mida tähistati juba kolmandat korda.

Tervisepäevale eelnenud nädalal registreerusid kõik õpilased kas interneti teel või elavas järjekorras meelepärastesse õpikodadesse. Seega said õpilased endale tänaseks ise tunniplaani koostada, kuna tavapäraseid tunde ei toimunud. Valik oli lai ja töötoad ette valmistatud nii, et kõrvuti saaks tegutseda nii algklasside kui ka vanemate kooliastmete õppurid.

Osa õpitube oli mõeldud kindlale sihtgrupile. Nii korraldas näiteks Pärnu noorte nõustamiskabineti seksuoloog töötoa inimeseõpetuse programmi järgides spetsiaalselt 8. klassi õpilastele. Esmaabioskusi omandati Pärnu kiirabi töötajate käe all. Kuidas metsas eksinuid leida ja aidata, tehti läbi Lääne prefektuuri ametnike ja teenistuskoera seltsis.

Õpikodasid tegid ka noored ise, tutvustades ja kaitstes oma terviseteemalisi loovtöid. Tegevus toimus koolihoones, Paikuse spordikeskuses ja staadionil, aga huvilisi jagus loodusesse ja matkaradadelegi.

Lapsed said osaleda saviteraapia, lastejooga, anatoomiateemalises, tantsu, trepijooksu ja taimekambri õpikojas.

Selleaastase tervisepäeva eestvedajad olid Paikuse põhikooli meditsiiniõde Külli Vill ja juhiabi Laura Kosenkranius, keda aitasid ja toetasid kooli tervisenõukogu liikmed.

Ürituse korraldamiseks ulatasid abikäe paljud organisatsioonid ja asutused, näiteks päästeamet, korvpalliklubi Pärnu ja Pärnu jalgpalliklubi Vaprus mängijad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles