Pärnumaal avatakse viis avastusrada

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse avastusrajal mudeldatakse Päikesesüsteemi ning lahendatakse teemale vastavaid ülesandeid.
Pärnumaa keskkonnahariduskeskuse avastusrajal mudeldatakse Päikesesüsteemi ning lahendatakse teemale vastavaid ülesandeid. Foto: Ekraanitõmmis

Keskkonnaamet avab reedel, 14. aprillil Pärnumaal kolm virtuaalset avastusrada, mida saab läbida digitaalse rakenduse abil.

Keskkonnaamet kutsub rahvusvahelise õuesõppepäeva ja südamekuu puhul kõiki huvilisi õue tärkavat kevadist loodust märkama, oma maakonda ja kodulinna avastama, kasutades selleks rakendust Avastusrada.

Õuesõppepäevast, 14. aprillist 14. maini on igas Eesti maakonnas avatud vähemalt üks linnakeskkonna virtuaalne rada, mida saab läbida nutiseadme abil. Pärnu linnas paikneb üks avastusrada kesklinna parkides, teine Pärnu rannaniidu looduskaitseala õpperajal ning kolmas Pernova loodusmaja  juures. Lähiajal on plaanis avada Pärnu linnas veel mõned avastusrajad. Maakonnas on hetkel kaks avastusrada Are kooli vahetus läheduses.

Raja jalgsi läbimine võtab aega kuni paar tundi. Igal rajal on ligikaudu 15 kontrollpunkti, kus osalejad saavad ennast proovile panna ja koguda teadmisi kodukoha loodus- ja kultuuriobjektide kohta.

"Rajad sobivad hästi 6.–12. klassi õpilastele ja õpetajatele õuesõppetunniks. Tänapäeval on nutitelefon pea igal õpilasel ja selle õppetöös kasutamine on muutunud igapäevaseks. Oleme õpetajatele koostanud juhendi, et neil oleks kergem tundi ette valmistada," seletas keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistik.

Avastusraja läbimiseks tuleb end mängijana registreerida veebilehel www.avastusrada.ee, valides sobiva raja. Keskkonnaameti uusi radu ühendab pealkiri "Liigu ja õpi avastusrajal 2017!".

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles