Uus liikluskorraldus vajab harjumist

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aastakümneid kunagises eramajas asunud bussijaam saab Eesti riigi 100. sünnipäevaks moodsa hoone.
Aastakümneid kunagises eramajas asunud bussijaam saab Eesti riigi 100. sünnipäevaks moodsa hoone. Foto: Urmas Luik

Uuest nädalast muutub liikluskorraldus Pärnu bussijaama piirkonnas ja seda päris pikaks ajaks. Pärnumaa ühistranspordikeskuse (PÜTK) vanemlogistiku Toomas Taltsi sõnutsi seisneb peamine muutus selles, et Ringi tänaval Pika ja Rüütli tänava vahel ning Rüütli tänaval Ringi ja Aia tänava vahel ei saa enam parkida. “Elektriautode laadimispunktid siiski jäävad,” lisas Talts.

Kaug- ja maaliinide busside sissesõit on Ringi tänavalt ja väljasõit Aia tänava kaudu. Pikka tänavat mööda teatri poole nihkub linnabusside peatus Bussijaam.

Kõik muud sõidukid on suunatud Hommiku tänavat pidi Rüütli tänavale ja sealt parempöördega Ringi tänavale, kuid Talts soovitas ehitusperioodil isiklikud masinad kaugemale jätta, et suhteliselt piiratud ala kesklinnas mitte üle koormata.

“Bussi peale minekuks võiks varuda aega, et õige bussi rahulikult üles leiaks. Paneme bussijaama praegustesse peatustesse välja info, kust hakkavad lahkuma kaug- ja maaliinide bussid,” rääkis Talts.

Muudetud liikluskorraldus jääb kehtima kuni uue bussijaama valmimiseni veebruaris 2018. Talts pidas tõenäoliseks, et skeemis võib tulla muudatusi seoses soojatorustiku ehituse ja Rüütli platsi rekonstrueerimisega sügisel.

/ PP
/ PP Foto: PP
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles