Are kool alustas 100 matka sarja

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Sel aastal tegid Are kooli kaks 8. klassi õpilast Mari Kuusik ja Eliise Lillemägi loovtöö Are kooli matkarajast.

Selle raames pandi maha kaks matkarada: lühem, 4,11 kilomeetrit nooremale kooliastmele ja pikem, 7,14 kilomeetrit vanemale astmele. Keskkonnahariduse spetsialisti Merike Palginõmme abil kanti rada avastusraja keskkonda ja lisati sinna küsimusi. 

Raja avamatk toimus neljapäeval, 13. aprillil pärast lõunasööki. Matkasime kogu kooliga ringiga koolini tagasi. Sellega võtsime osa projektist 100 matka „Elurikas Eesti“, mille eesmärk on Eesti Vabariigi 100. aastapäeva tähistamise kestel 2017.–2018. aastal teha vähemalt 100 Eesti loodust tutvustavat elamuslikku, kogemuslikku ja uurimuslikku õppematka kõikjal Eestis.

Kahjuks viibis suur hulk algklassiõpilasi muusikaõpetajaga laulupeo ülevaatusel ja kuuendikud teatris. Kõik kohalolnud käisid ettenähtud raja läbi. Rajal käis umbes 70 õpilast ja kümme õpetajat. Külma ilmaga kippusid seadmed streikima, enamasti aitas telefonide soojendamine, aga mõni punkt jäigi internetiavarustesse. Kui hommikul oli tuisust ilma vaadates palju morne nägusid näha, tundusid kõik pärast matka õnnelikud ja rahul. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles