Jazzkaar jõuab taas Pärnusse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Martensi väljak.
Martensi väljak. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Jazzkaare linnaruuumiprojekt tuleb taas Pärnu, pakkudes teisipäeval, 18. aprillil muusikalisi üllatusi mitmes avalikus kohas.

Kaheksandat korda toimuva ettevõtmise projektijuht Elise Ader selgitas, et projektil on põnevate esinemispaikade ja artistidega programm, mis Jazzkaare festivali ajal üllatab rahvast väljaspool kontserdisaale, näiteks rongides, linnatänavatel, kaubanduskeskustes, raamatukogudes, kohvikutes. Pealinna tänavatelt jõuavad muusikalised üllatused Tartu, Pärnu, Viljandi linnaruumi, kus 17.–30. aprillini on kavas üle 100 sündmuse koostöös noorte muusikute, kunstnike ja tantsijatega.

Aderi jutu järgi algavad üllatused Pärnus teisipäeva hommikul, kui virgutava muusikalise äratuse saavad Elroni Tallinna–Pärnu rongi džässivagunis sõitjad.

„Lõuna ajal tasub ennast premeerida toekama kõhutäiega, sest söögi kõrvale mängitakse meeleolukat muusikat Teatrikohvikus ja Cafe Pianos,” nimetas Ader. „Samuti viivad meie muusikud jazz'i-noodid kahte Pärnu kooli, kuid millistesse, jääb üllatuseks. Muusikud esinevad sel päeval patsiente tervendavate džässipaladega Pärnu haiglas, toovad linnakodanike argipäeva vaheldust Martensi väljakul ja päevale annab lõppakordi kontsert keskraamatukogus.”

Lähema info ja linnaruumi projekti tutvustuse leiab Jazzkaare kodulehelt.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles