Pump track valmib lõplikult vabatahtlike toel

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kaks mullahunnikut on haljastuse loomiseks rattaraja äärde juba kohale veetud ja Margo Märtsoo (vasakul) sõnutsi tehakse kõik tööd vabatahtlike abiga.
Kaks mullahunnikut on haljastuse loomiseks rattaraja äärde juba kohale veetud ja Margo Märtsoo (vasakul) sõnutsi tehakse kõik tööd vabatahtlike abiga. Foto: Mailiis Ollino

Läinud aasta augustis kaasava eelarve raha eest Pärnu Kesklinna silla juures valminud ratta rallirada saab sel nädalal annetajate ja vabatahtlike abiga haljastuse, paika pannakse infotahvel kasutusreeglitega.

Pump track’i eestvedaja Margo Märtsoo, kelle ettevõtmine on noorte südamed võitnud, kutsub homme ja ülehomme abilisi, et haljastatavalt alalt korjata suuremad kivid ja valmistada pinnas ette muruseemne külvamiseks. Märtsoo sõnutsi on appi oodatud need, kes ei karda näppe mustaks teha ja jaksavad käru lükata, sest vabatahtlike tööks jääb mulla laiali tassimine, rehitsemine ja pinnase pressimine. Ent tulla võivad lapsedki, sest neile leidub Märtsoo ütlust mööda jõukohast tegemist.

60 kuupmeetrit mulda juba ootab raja ääres. Pinnase tõi kohale ühe tema rattatrenni poisi isa Mihkel Prikk. Teiselt vabatahtlikult saadi annetusena muruseeme, mida kulub 30–40 kilo. “Tahame territooriumi ette valmistada, et kasvaks korralik muru, mitte hein,” rääkis Märtsoo.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles