Ligemale 700 matkajat astus piki kunagist piiri

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pidupäev lõpetati Kurgja talumuuseumis kontserdiga, millel astusid üles noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” osalejad. Pildil Pärnumaa rahvatantsuansambli Kajakas noored.
Pidupäev lõpetati Kurgja talumuuseumis kontserdiga, millel astusid üles noorte laulu- ja tantsupeo “Mina jään” osalejad. Pildil Pärnumaa rahvatantsuansambli Kajakas noored. Foto: Elmo Riig / Sakala

Esimese ülestõusmispüha hommikul andis päike lootust, et tuleb kaunis päev neile 662 inimesele, kes olid ennast kirja pannud “EV 100” rahvamatkale Pärnumaal, kus sai valida nelja raja vahel. Pikimat marsruuti, 19,5 kilomeetrit Mihkli pastoraadist Lõpe klubisse mõõtis 99 jalapaari. Sümboolselt kõnniti olematuks 58,4 kilomeetrit kunagist Eesti- ja Liivimaa kubermangu piiri.

Maalilise Vaiste lahe ääres mürtsus puhkpilliorkester Õnn Tuli Õuele ja bussitäis hiidlasi kogunes nende taustale kobarasse, et pildile mahtuda. “Siin oli Eestimaa kubermangu lõunatipp, meile Hiiumaale jäi selle läänetipp,” seletas Peedo Pihlamägi, kes on kodusaarel matkaklubi Muku liige.

Rahvamatka päev lõppes kehakinnitusega ja tulede süütamisega. Tõrvikut hoiab Tõstamaa rahvamaja ees Ivi Kask.
Rahvamatka päev lõppes kehakinnitusega ja tulede süütamisega. Tõrvikut hoiab Tõstamaa rahvamaja ees Ivi Kask. Foto: Toomas Mitt
Kommentaarid
Copy
Tagasi üles