Lasteaiaõpetajate palk võib tõusta

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Omavalitsused ootavad põnevusega, millal riik hakkab jagama toetust lasteaiaõpetajate palkade tõstmiseks kooliõpetajate palga alammäärani, seni pole toetuse tingimusi sisaldavat valitsuse määrust veel allkirjastatud.

Lubadus motiveerida omavalitsusi lasteaiaõpetajate palkade tõstmiseks kooliõpetajate alammäärani on kirjas Keskerakonna, sotsiaaldemokraatide ning Isamaa ja Res Publica Liidu (IRL) sügisel kokku lepitud valitsusliidu aluspõhimõtetes. Kooliõpetajate töötasu alammäär on selle aasta algusest 1000 eurot kuus, 1. septembrist on see kavas tõsta 1050 euroni.

Lasteaiaõpetajatele maksavad palka omavalitsused ja nende töötasu erineb valdades ja linnades. Pärnu seadis lasteaiaõpetajate töötasu märkimisväärse tõstmise tänavu üheks eesmärgiks ja aasta algusest on kõrgharidusega noorempedagoogide ja pedagoogide töötasu alammäär 815, vanempedagoogidel 910 ja pedagoogidel-metoodikutel 1020 eurot kuus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles