Galerii ja videod: Pärnu Sadam purustas TTÜ ja jõudis poolfinaali!

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Eesti korvpallimeistrivõistluste veerandfinaalseerias alistas Pärnu Sadama korvpallimeeskond täna kodusaalis TTÜ 85:61 ja pääses seeriavõiduga 3:0 nelja tugevama hulka.

"Loomulikult ei tulnud need võidult kergelt," lausus Pärnu Sadama peatreener Heiko Rannula pärast mängu. "Täna olid nad võib-olla veidi väsinumad kui meie, aga oli tõeline play-off-seeria."

Pärnu spordihallis toimunud kohtumises olid pärnakad täna tõelises sõiduvees. Nad võitsid avaveerandi 24:18 ja kasvatasid poolajapausiks eduseisu 12 punktiliseks 40:28.

Teist poolaega alustas Sadam suurepäraselt ja kasvatas kolme ja poole minutilise mängu järel vahe 20 punktile 53:33. Ridamisi tabasid kolmepunktiviskeid Reinar Hallik ja Mihkel Kirves.

"Milleks lähemale minna? Ma olen laisk inimene ja panen sealt, kus olen," põhjendas Hallik otsust võtta julgelt kaugviskeid.

TTÜ jätkas mängu katastroofilise viskeprotsendiga, pärnakad ladusid aga järjestikku kolmeseid sisse ja juhtisid 2.22 enne kolmanda veerandaja lõppu juba 66:37. Ülejäänud veerandaja jooksul visati vaid kaks punkti ja mindi viimasele pausile Sadama 66:39 eduseisus.   

Viimasel veerandil nägi publik jookse-viska mängu aga tasavägiseks seis enam ei läinud. Pärnakate suurim edu oli 32 punktiline. Nii vormistas suvepealinna meeskond lõpuks kindla võidu 85:61 ja jõudis esmakordselt taasiseseisvumisajal Eesti meistrivõistlustel poolfinaali.

Pärnu meeskonna resultatiivseimaks osutus täna 21 punkti visanud Saimon Sutt. Reinar Hallik tabas sajaprotsendiliselt viis kaugviset ja tema kontole kogunes 15 silma. Kaksikduubli tegi 14 punkti visanud ja kümme lauapalli võtnud Domagoj Bubalo.

Pärnakad tabasid täna väga hästi kolmepunktiviskeid, mida sopsas 26st korvi koguni 13. Kahepunktivisete protsent oli Sadama meeskonnal 55. Samas kui vabaviskeid tabati vaid 33 protsendiliselt!

Mängu statistika on leitav siit.

Seeria esimese mängu Pärnus võitis kodumeeskond 82:74, Tallinnas said pärnakad TTÜst jagu 87:78.

Pärnakad ootavad poolfinaalvastast paarist Tallinna Kalev/Cramo - Rakvere Tarvas/Palmse Metall. Seal juhib hetkel pealinna klubi mängudega 2:0. Kolmas kohtumine on homme.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles