Politseinikud pööravad liiklustalgutel tähelepanu raske jalaga juhtidele

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihutav auto. Foto on illustratiivne.
Kihutav auto. Foto on illustratiivne. Foto: Liis Treimann

Täna toimuvatel liiklustalgutel jälgivad politseinikud piirkiirusest kinnipidamist inimeste soovitud kohtades.

Liiklustalgutele pandi Pärnumaalt kirja 65 kohta, kus politsei võiks kiirusületajatel silma peal hoida.

Tähelepanekuid kohtadest, kust kaasliiklejate tähelepanekute järgi kiirust ületatakse, tehti Pärnus, Paikusel, Saugas, Lavassaares, Tõstamaal, Kaismal, Toris, Kilingi-Nõmmes, Tihemetsas, Oidremal, Võistes, Libatse lähistel ja Sindi külje all.

Liiklustalgute kaart.
Liiklustalgute kaart. Foto: www.liiklustalgud.ee

Täna hommikul alanud ja järgmise päeva hommikuni kestvate liiklustalgute eel andsid inimesed kõikjalt Eestist teada üle 1600 probleemsest kohast. Politsei- ja piirivalveameti juhtivkorrakaitseametniku Sirle Loigo teatel laekus politseile muidki muresid, kuid selgi aastal püsib fookus raske jalaga juhtidel. „Ilusate ilmade saabudes saab meie teede suurimaks mureks kiirus. Paraku on levinud arusaam, et õnnetused juhtuvad teiste inimestega, mitte minuga ning kiirust ületatakse vastutust ja ohtu tundmata,“ rääkis Loigo.

Aasta-aastalt kasvanud kiirusületamiste arv linnades on üks põhjuseid, miks politsei tänavuste liiklustalgute fookuses on kiirusületajad. „Enamik sissekande teinud inimestest tunneb siirast muret oma elukoha, lapse koolitee või igapäevase liikumismarsruudi turvalisuse pärast. Kogutud info annab meile pildi, millistes kohtades ja kui paljusid kiirust ületavad juhid häirivad ja ohtu seavad. Oleme 24 tunni jooksul just seal, kuhu meid oodatakse,“ ütles Loigo.

„Leidub rohkelt roolikeerajaid, kes ei pea kiiruse ületamist ohtlikuks ja häirivaks, kuid tunnetavad ise kiiruse ohtu kodu või töökoha läheduses. Kui juht ei taha, et teised kihutavad tema kodu naabruses, peaks ta sama tegema võõrastel tänavatel,“ märkis juhtivkorrakaitseametnik.

Nagu eelmiselgi aastal märgiti murekohtadena kaardile nii asulasiseseid kui ka -väliseid paiku, bussipeatusi ja õuealasid, haridusasutuste ümbrusi ja maanteelõike.

Mullu 21. aprillil ööpäeva kestnud talgutel osales üle 250 politseiniku, kes vormistasid 220 kiirusületamist, peale selle vestlesid ligikaudu poole tuhande juhiga.

Inimeste ettepanekute alusel toimuvaid liiklustalgusid peetakse kogu Euroopas. Talgupäeva infot saab politsei- ja piirivalveameti Facebooki lehe kaudu, kuhu pääsevad ligi ka inimesed, kellel sotsiaalmeediakontot ei ole.

Linnas piirkiirusest kinnipidamisele keskendub ühtlasi eile alanud maanteeameti kampaania “Liitu kiirusjälgijatega!“.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles