Raha nõudnud mees ähvardas Pärnu hotelli administraatorit noaga

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hotell.
Pärnu hotell. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Läinud öösel umbes veerand tundi pärast kella ühte ähvardas 24aastane mees Rüütli tänaval asuvas Pärnu hotellis administraatorit noaga ja nõudis raha.

Noaga ähvardatud 21aastane noormees vajutas häirenuppu, mispeale kurjategija põgenes raha saamata.

Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõuniku Liivi Reinholdi teatel tabas alkoholijoobes kahtlustatava paanikanupu häirele reageerinud turvafirma patrull, kes pidas hotelli lähedal mehe kinni ja andis seejärel politseile üle.

Reinhold lisas, et kurjategija leidmisel oli abiks linnakodanik, kes oli juhtunu ajal hotelli lähedal tänaval. "Ta nägi, kuidas hotellist jooksis välja noaga mees ja andis sellest teada häirekeskusele," rääkis Lääne ringkonnaprokuratuuri pressinõunik. "Mees on praegu kahtlustatavana kinni peetud."

Et juhtum toimus äsja, on Reinholdi sõnutsi keeruline seda üksikasjalikult kommenteerida. "Menetlus peab selgitama detailid," lausus ta.

Hotelli juhatuse liige Ene Sepa polnud nõus öisest vahejuhtumist lähemalt rääkima. Ta põhjendas, et tal pole selle kohta infot. "Ma ei taha levitada kuulujutte," lausus Sepa.

Sepa sõnas, et pole ähvarduse ohvriks langenud administraatoriga juhtumist rääkinud, kuna öösel tööl olnud noormees täna kella 13 paiku veel magas. Nii ei osanud ta öelda, kas noormees suutis pärast ootamatut rünnakut vahetuse lõpuni teha.

Hotelli juht ei teadnud sedagi, kas hotelli röövida üritanud mees oli klient või spetsiaalselt pahateoks saabunu.

Täna pärastlõunal Pärnu hotelli vastuvõtulaua taga kliente vastu võtnud tütarlaps ütles, et on kuulnud öisest intsidendist põgusalt. Ta tõdes, et ega sellest maja peal eriti räägitagi.

Neiu on öövahetuses olnud kolleegiga pärast juhtumit korra kohtunud. Tema hinnangul oli noormees võrdlemisi rahulik. "Samas oli sellest (röövikatsest - L. H.) juba jupp aega möödas," nentis ta.

Lääne ringkonnaprokuratuur alustas juhtunu kohta täpsemate asjaolude selgitamiseks kriminaalmenetlust karistusseadustiku niisuguse paragrahvi alusel, mis käsitleb relvaga ähvardades toime pandud röövimist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles