Jüripäev paneb laulma, jooksma ja tuld tooma

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Ants Liigus

Jüripäeva kui rahvakalendri tuntuima tähtpäeva tähistamine tipneb jüritulede teelesaatmisega Torist Eesti sõjameeste mälestuskirikust, enne ja pärast mida korraldatakse üritusi mitmel pool.

Vändra alevis algab reede õhtul jüripäeva mälumäng, millel neljaliikmelised võistkonnad saavad valida kas viie või kümne kilomeetri pikkuse raja ja selle läbimise järel kultuurimajas pidutseda. Läbi alevi ja osaliselt vallagi maa-alal kulgeval rajal on vaja lahendada ülesandeid ja näidata vastupidavust.

Reede õhtul joostakse Pärnu-Jaagupiski. Halinga valla jüriööjooks algab rongkäiguga rahvamaja juurest, laste- ja täiskasvanute jooksu start antakse staadionil. Korraldavad Pärnu-Jaagupi spordikeskus ja põhikool, mis jätkavad koduvalla pikima tavaga spordiüritust ja tähistavad kogukonna spordiõhtuga jüriöö ülestõusu 674. aastapäeva.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles