Uuel moel prügivedu viibib

Siiri Erala
, arvamustoimetuse juhataja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ragn-Sellsi esindaja sõnutsi takistab uue veoperioodi algust Pärnu linna korraldatud hanke tingimus anda jäätmed üle Paikre prügilale.
Ragn-Sellsi esindaja sõnutsi takistab uue veoperioodi algust Pärnu linna korraldatud hanke tingimus anda jäätmed üle Paikre prügilale. Foto: Toomas Huik / Postimees / Scanpix

Pärnakad said märtsi lõpus Ragn-Sellsilt kirja, kus ettevõte teatas, et kuigi senine veoperiood lõpeb peagi, viibib uue algus neist mitteolenevatel põhjustel teadmata aja.

Prügi siiski vedamata ei jää. Seniseid tingimusi pikendati ja veograafikudki on augustini paigas. Ragn-Sellsi turundus- ja kommunikatsioonijuht Rainer Pesti möönis, et nende lühike teade võis inimestes segadust tekitada, kuid pikemat selgitust kui “meist mitteolenevatel põhjustel” nad kirja panna ei saanud. Nimelt on põhjust paari lausega pea võimatu kokku võtta ja ettevõte ei taha ühelegi partnerile näpuga näidata.

Põhjuse tagamaad on seotud Pärnu linna prügihangetega ning nõudega koguda toidujäätmed eraldi ja suunata need taaskasutusse. Viimasena nimetatud tingimus tähendab, et eraldi kogutud toidujäätmeid ei tohi ladestada, vaid tuleb teha kompostiks ja sel kujul uuesti ringlusse lasta. Linna korraldatud käitlushanke võitnud Paikre prügilal, mille omanik on ka linn, puudub kompostimisluba. Ometi on Ragn-Sellsil lähtuvalt hanke tulemusest kohustus jäätmed just Paikrele üle anda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles