Hoiate alles tähtsaid Pärnu Postimehi? Andke teada!

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Esimene lehenumber, mis ilmus taas Pärnu Postimehe nime all 24. juunil 1988. aastal.
Esimene lehenumber, mis ilmus taas Pärnu Postimehe nime all 24. juunil 1988. aastal. Foto: Krista Visas/Pärnu keskraamatukogu

Ajalehte sattumine on sündmus. Hea lugu ja pilt on väärt alleshoidmist. Nii on mõnelgi meist olulised ajalehenumbrid kodus alles.

Pärnu Postimees tähistab tänavu 160. aastapäeva ja küsib sel puhul teilt, head lugejad, millised on lood ja lehenumbrid, mida olete pidanud nii tähtsaks, et need alles hoida.

Andke teada, milliseid lugusid ja lehenumbreid olete hoidnud ja miks just need säilitanud.

Saatke kiri e-posti aadressil merili.nikkolo@parnupostimees.ee. Kirju ootame ka posti teel Rüütli 14, Pärnu 80010. Kindlasti lisage oma kontaktandmed ja võimalusel tehke fotogi.

Esimese kiire tagaside sai toimetus Pärnu keskraamatukogult. „Keskraamatukogule on Pärnu Postimehe ja selle eelkäija kõik numbrid olulised,” teatas raamatukogu turundusjuht Krista Visas.

Vanim Pärnu Kommunisti number Pärnu keskraamatukogus pärineb 2. jaanuarist 1953.
Vanim Pärnu Kommunisti number Pärnu keskraamatukogus pärineb 2. jaanuarist 1953. Foto: Krista Visas/Pärnu keskraamatukogu

„Vanim Pärnu Kommunisti number raamatukogus pärineb 2. jaanuarist 1953. Lehenumbreid leidub sellest ajast tänase päevani välja,” rääkis Visas. „Need paberil lehenumbrid on kõigile vabalt kasutatavad.”

„Isiklikus plaanis on märgiline esimene lehenumber, mis ilmus taas Pärnu Postimehe nime all 24. juunil 1988,” märkis Visas. „Seal on minu nimi sees: nimelt on leht alati välja toonud parimate koolilõpetajate nimed.”

24. juunil 1988. aastal ilmunud Pärnu Postimehe lehenumbris on parimate koolilõpetajate seas ära märgitud praegune Pärnu keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas.
24. juunil 1988. aastal ilmunud Pärnu Postimehe lehenumbris on parimate koolilõpetajate seas ära märgitud praegune Pärnu keskraamatukogu turundusjuht Krista Visas. Foto: Krista Visas/Pärnu keskraamatukogu

Paraku pole raamatukogus Pärnu Postimehe numbreid esimesest ilmumistsüklist.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles