Puiduettevõtte Ecobirch käive vähenes mullu

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
EcoBirchi liimpuiduvabrik.
EcoBirchi liimpuiduvabrik. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Puidutööstusettevõtte Ecobirch AS konsolideeritud käive vähenes mullu 1,5 protsenti 12,9 miljonile eurole, ettevõtte konsolideeritud kasum kasvas samal perioodil 942 000 eurolt 1,1 miljoni euroni.

Kontserni Pärnu ja Aravete saeveskite rolliks on kase saematerjali tootmine valdavalt Pärnu liimkilbivabriku tarbeks. Pärnu liimkilbivabrik kasutab liimkilbi ja sõrmjätkatud komponentide tootmisel toormena lisaks kase saematerjalile ka männi saematerjali. "Jätkuvalt oleme seisukohal, et kõik erinevad tootmisüksused on kasumikeskused, ehk omavahelised tehingud tehakse turuhindadega ja iga tootmisüksus peab tagama iseseisva jätkusuutlikkuse," seisab ettevõtte majandusaasta aruandes.

Kontserni hinnangul olid olulisemateks majandusarengut mõjutavateks välisteguriteks mullusel majandusaastal saepalgi kallinemine kogu majandusaasta vältel, nõrk kase saematerjali turg ning samas positiivne keskkond investeeringuteks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles