Talgutel tabatud kihutaja ületas kiirust 60 pügala võrra

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politseinikud mõõtmas sillalt tulevate autote kiirust. Foto on illustreeriv.
Politseinikud mõõtmas sillalt tulevate autote kiirust. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eilsetel liiklustalgutel peatasid politseinikud Pärnumaal 47 sõidukijuhti, Pärnus tabatud kõige uljam kihutaja ületas lubatud piirkiirust 60 kilomeetri võrra tunnis.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juht Sander Peremehe sõnutsi tegi ööpäeva jooksul Pärnumaal liiklusjärelevalvet 21 ametnikku, kes kokku peatasid 47 sõidukijuhti.

Väiksemate rikkumiste puhul vestlesid korravalvurid juhtidega ja piirdusid suulise hoiatusega. Väärteomenetlus alustati 16 puhul, neist 11 lubatud sõidukiiruse ületamise eest.

Suurimad kiiruse ületamised fikseeriti Ehitajate teel, kus suurim lubatud sõidukiirus on 70 kilomeetrit tunnis.

"Ühe juhi sõidukiiruseks mõõdeti 130 ja teisel 125 kilomeetrit tunnis. Muudel juhtudel, kui algatati väärteomenetlus, oli ületatud kiirust 19 kuni 33 kilomeetrit tunnis," ütles Peremees.

Pärnu politseijaoskonna patrulli- ja liiklusjärelevalvetalituse juhi jutu järgi tabati Pärnus Kuldse Kodu lähedal üks juhtimisõiguseta sohvergi.

"Politseinik peatas Kuldse Kodu juures auto, mille juht ületas seal lubatud 20kilomeetrist tunnikiirust 13 kilomeetri võrra. Vestluse käigus selgus, et juhil pole mootorsõiduki juhtimise õigust, ja tema suhtes alustati väärteomenetlus," selgitas Peremees.

Pärnumaal andsid inimesed tänavuste liiklustalgute raames teada 69 kohast, kus pidevalt ületatakse lubatud sõidukiirust, seejuures märgiti enim Ehitajate teed, mis moodustas ettepanekutest seitsmendiku.

Peremees märkis, et politsei eesmärk päeva jooksul oli ennekõike rikkumisi ennetada, mitte tingimata kinni pidada ega trahvida.

Üle Eesti võttis liiklustalgutest osa 264 politseinikku, kes vestlesid 823 juhiga ning karistasid 173 kiiruseületajat.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles