Pildid: Pärnumaa kutsehariduskeskuses avati energeetika õppelabor

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa kutsehariduskeskuses (PKHK) avas täna uksed moodne energeetika õppelabor, mille valmimisele aitasid kaasa sealsed õpilased.

Elektripaigaldustööde õppelabor avati kaabli läbilõikamisega. "Selles kaablis ei ole elektrit sees, nii et särtsu keegi ei saa," julgustas energeetika kutseõpetaja Karlo Tamm. "Aga palun juba ette vabandust, kui vahetevahel läheb meil õpilastega midagi untsu ja tekitame siin olukordi, kus kogu korrus on pime. Siis see tähendab ainult seda, et noored õpivad laboris hoolega elektroonikuks."

Tamme sõnutsi võeti laborit ehitades aluseks kooli vajadused õppekava järgi ja vastavalt sellele järk-järgult ruumi ehitatigi. "Kogu sisustus, kaabeldus ja kõik, mida te siin ruumis näete, on tegelikult meie õpilaste tehtud. Siin on 16 puittahvlit, kuhu saab töid kinnitada – need on meie kooli puiduosakonnas valmistatud. Keevitusõpilased panid laudadele raamid ja elektrikud tegid vooluasjad," selgitas Tamm.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles