Tallinnas toimub keskpäeval Rail Balticu rajamise vastane meeleavaldus

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rail Balticu avalik arutelu Pärnu Maavalitsuses. Pilt on illustreeriv
Rail Balticu avalik arutelu Pärnu Maavalitsuses. Pilt on illustreeriv Foto: Mailiis Ollino

Kodanikuliikumine Avalikult Rail Balticust korraldab laupäeva keskpäeval Tallinnas Vabaduse väljakul meeleavalduse, kuna valitus pole Rail Balticu suhtes rahva arvamust kuulda võtnud.

"Riigikogu ja valitsus ei ole kuulda võtnud kodanikuühiskonna muret Rail Balticu "joonlauatrassi" riskide pärast ega ole valmis vastuargumentide üle järele mõtlema," seisab meeleavaldust korraldava kodanikuliikumise kodulehel. "Meil on aeg koguneda ja tuletada meelde, et rahval on õigus kaasa rääkida oma riiki puudutavate oluliste otsuste tegemisel. Me koguneme selleks, et edastada riigikogule ja valitsusele sõnum: Balti riikide peaministrite kokkulepet Rail Balticu rajamiseks praegusel kujul ei tohi ratifitseerida."

"Me kõik nõustume, et Eesti vajab korralikku raudteed ja kiiret ühendust Euroopaga, kuid see otsus peab tuginema põhjalikel analüüsidel ja mitte ohustama meie laste ja lastelaste tulevikku. Oleme parema Rail Balticu poolt," teatavad liikumise eestvedajad.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles