Veel mõni päev näeb Pärnus parimaid pressifotosid

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pressifoto aastanäitus Pärnu keskuses
Pressifoto aastanäitus Pärnu keskuses Foto: Madis Sinivee

Pressifotode näitus oli märtsis Tallinnas ja toodi aprilliks Pärnu Keskusesse. Mais võib parimaid ajalehepilte uudistada Narvas ja juunis Tartus.

Eesti pressifotograafide liidu ja Eesti ajalehtede liidu žürii valis aasta pressifoto ja parima uudis-, olemus-, spordi- ja portreefoto välja 991 kandideerija hulgast.

2016. aasta uudisfoto autor on Äripäeva fotograaf Andras Kralla pildiga luksusliku eluviisi poolest Lambo-mehena tuntuks saanud ärimees Henry Kallasest, kes ilmus kohtusse 50 000 dollarit maksva käekella ja kuldse kuue saanud mobiiltelefoniga. Sama fotoga võitis Kralla aasta pressifoto auhinna.

Parima olemusfoto auhinna sai Annika Haas seeriaga „Külmale maale“, mis räägib Eestisse Euroopa rändekava alusel Kreekast ja Türgist ümber paigutatud inimestest.

Parima spordifoto auhinna võitis Birgit Püve tööga „Võitjad“. Tegemist on portreeseeriaga noortest sumomaadlejatest.

Parima portreefoto tegi Äripäeva fotograaf Kralla. Võidutööl on plastilise kirurgiakliiniku omanik ja kirurg Jüri Kullamaa koos kliendiga pärast operatsiooni.

Kõiki võidupilte ja möödunud aastal ajakirjanduses ilmunud iga kuu parimaid fotosid näeb aprillis Pärnu Keskuse teisel korrusel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles