Metsaühistud kutsuvad nädala lõpus metsa istutama

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuuseistikud. Foto on illustreeriv.
Kuuseistikud. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks / Lõuna-Eesti Postimees

Metsaühistud kutsuvad huvilisi kõikjal Eestis erametsa istutama. Kavas on 13 metsapäeva, kus arutatakse metsateemasid ja pannakse üheskoos kasvama mitukümmend tuhat taime.

Pärnumaal saab käed mullaseks teha 28. ja 29. aprillil. Oodatud on kõik huvilised ja metsa istutama võib tulla kogu perega.

Sel aastal istutatakse kogu riigis ligemale 30 miljonit puud, umbes kolmandik nendest pannakse kasvama erametsa. Istutatakse peamiselt ikka meie metsadele omaseid mände, kuuski ja kaski. Kui riigimetsas saab SA  Erametsakeskuse teatel metsaistutusel tööd 1700 inimest, siis erametsas teevad suure osa tööst metsaomanikud ise või korraldatakse talgud pere ja sõpradega.

Et pakkuda huvilistele võimalust täpsemalt teada saada, kuidas erametsas elu käib, milliste valikutega silmitsi seisavad erametsaomanikud ja milline on olukord erametsade uuendamisega, korraldavad kohalikke metsaomanikke koondavad metsaühistud metsaistutuspäevi. Eesti eri paigus metsapäevadel võtavad külalisi vastu teadmiste ja kogemustega metsamehed ja -naised, kes tutvustavad metsaistutamise põhitõdesid, vastavad metsaga seoses tekkinud küsimustele, selgitavad metsa kasvamise ja kasvatamise protsessi ja traditsioone.

Igal metsapäeval pannakse üheskoos algus uuele metsapõlvele ja istutatakse kokku mitukümmend tuhat taime.

Metsapäevade kohta leiab lisainfot erametsaportaalist www.eramets.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles