Toidupank vajab taas abikäsi

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Mai teisel reedel ja laupäeval tulevad nii Pärnumaal kui kõikides Eesti toidupankades kevadised toidukogumispäevad, kuhu Pärnust on kaasatud viis kauplust. 

Vabatahtlikke ootavad toidupanga teatel Maksimarket (Audru vald), Pärnus Mai Selver, Rimi hüpermarket, Suurejõe Selver ja Ülejõe Selver.

Oma osalemine tuleb registreerida veebilehel Osale.toidupank.ee. Vabatahtlikke oodatakse üksi ja grupiga, näiteks pere, sõpruskonna, koolikaaslaste või kolleegidega. Töö toimub mõlemal päeval kahes vahetuses, mis kestavad kolm kuni neli tundi.

Toidupank töötab selle nimel, et päästa kaubandusest söögikõlblik toit ja jagada see puudust kannatavatele inimestele. Annetades oma aega, saab vabatahtlik toidupangaga tuua rõõmu paljudele.

Eesti toidupanga asutasid 2010. aasta märtsis Eesti-Hollandi heategevusfond ja Swedbank, et leevendada vaesusprobleemi Eesti ühiskonnas ja võidelda toidu raiskamise vastu.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles