Martin Laine: Pärnus esineva Brexiti eestvedaja “lühhike öppetus”: valeta, hirmuta ja ära vastuta?

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Andres G. Adamson

Pärnu juhtimiskonverentsile kutsutud Brexiti eestvedaja Nigel Farage tekitas mõni nädal tagasi poleemikat. Suurbritannia iseseisvuspartei värvikas eksjuht on mõnele inimesele nõnda vastumeelne, et üritust lausa boikottida. Miks?

Mai keskel toimuva Pärnu juhtimiskonverentsi reklaamtekst promob muu seas: “Kõige kuulsam esineja on küllap Suurbritannia “paha poiss” Nigel Farage, endine Suurbritannia iseseisvuspartei juht; mees, kes viis Suurbritannia rahva hääletama Euroopa Liidust väljaastumise poolt. Meile ei meeldi see, mida ta tegi, ega see, kuidas ta seda tegi. Aga õppida on sellest hääletusest kindlasti palju.”

Huvitav tõesti, mida konverentsi korraldajad sellest kogemusest õppida soovivad: on see puhtalt antropoloogiline huvi või on seal tõesti mõni õppetund peidus? Kas kuulaja peaks esinejaga samastuma või vaatama lärmaka konservatiivi ettekannet põlgusega? Ja õppetunnid on hoopis äraspidised?

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles