Jüritulede eksperiment muutub üle-eestiliseks

Sirle Matt
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rongkäik tõrvikute paistel läbi südaöise Pärnu jättis müstilise tunde ja oli elamus iseäranis lastele.
Rongkäik tõrvikute paistel läbi südaöise Pärnu jättis müstilise tunde ja oli elamus iseäranis lastele. Foto: Madis Sinivee

Tänavune järjekorras viies jüriöö tuleteate edastamise eksperiment jäi Pärnumaa-sisesena viimaseks, sest tuleval aastal on see plaanis üleriigilisena.

Jüriöö tähistamine algas laupäeva õhtul kaitseliitlaste ja nõukogudeaegse tanki vahelise näidislahinguga Pärnu kesklinnas. Seejärel kogunesid inimesed Pärnu muuseumi ette platsile, kus toimusid õpitoad, Kaitseliidu relvanäitus ja mängud lastele. Ansambli Puuluup kontserdi saatel oodati tuleteate saabumist.

Selle aasta tule süütasid õhtupimeduses Akupere linnamäel maavanem Kalev Kaljuste ja Are vallavanem Signe Rõngas. Tõrvikute järjestikuse süütamise abil anti sümboolne märgutuli edasi maakonnakeskusesse Pärnusse. Tule teekond võttis aega 34 minutit ja kümme sekundit.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles