Maal turismiga tegelejad avavad lahkelt ukse

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Allikukivi veinimõisa perenaine Raili Hein taris tahvlit, mis kooskõlastatult maanteeametiga saab üles Valga–Uulu maantee äärde enne 1. maid.
Allikukivi veinimõisa perenaine Raili Hein taris tahvlit, mis kooskõlastatult maanteeametiga saab üles Valga–Uulu maantee äärde enne 1. maid. Foto: Mailiis Ollino

Neljandat kevadet avavad maaturismiettevõtjad külastajatele ukse riigipühal, 1. mail, et tõestada mitmekesise elu võimalikkust linnast väljas. Pärnumaal on osalejaid üle 20, neist esimest korda Allikukivi veinimõis.

Veinimõis tegutseb ajaloolises hoones, kunagise Voltveti kalevivabrikandi suvelossis, kus pikka aega töötas põhikool. Kooli sulgemise järel ostis maja pealinnast pärit Raili ja Roman Heina pere ning arendab maaettevõtlust kahes suunas: veini tootmine ja turistide vastuvõtt, majutamine. Turismiarendusega seostuvad kontserdid, sest Heina pere tahab pakkuda kultuurielamust külastajatele ja kogukonnale. Välja on kuulutatud Marek Sadama ja Liisi Koiksoni pargikontserdid.

“Maaturismi ettevõtjate lahtiste uste päev pakub küllap avastamisrõõmu linnainimestele, sest saame näidata maaelu, mida jääb aina vähemaks,” arvas Raili Hein. “Meie tulime suure hurraa ja vaimustusega siia ja naudime seda elu. Kui ilm lubab, näitame külastajatele oma istandust, kus on mustsõstrad, rabarberid, vaarikad, arooniad, millest me veini valmistame ning jalutada võib looduskaitsealuses pargis.”

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles