Napsisena rooli keeranud kohtunik ei jõua kuidagi kohtusse

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rein Pokk pole eri põhjustel kohtuistungile jõudnud. Takistuseks on saanud nii edasilükkamatud tööülesanded kui tervisemured. Pilt on tehtud 2003. aastal istungil, kus Pokk teeb kohtunikutööd.
Rein Pokk pole eri põhjustel kohtuistungile jõudnud. Takistuseks on saanud nii edasilükkamatud tööülesanded kui tervisemured. Pilt on tehtud 2003. aastal istungil, kus Pokk teeb kohtunikutööd. Foto: Ants Liigus

Napsisena politseile vahele jäänud Pärnu maakohtu kohtunik Rein Pokk näitab kogenud juristina eeskuju, kuidas sellisel juhul käituda: ära puhu tõenduslikku alkomeetrisse, vaid nõua vereproovi, sest aeg tiksub sinu kasuks, seejärel vaidlusta proovi võtmise protseduur ja ära ilmu kohtuistungitele.

3. augustil 22.15 Virtsust Kuivastu poole väljunud hilisõhtune praam lõpetas oma pooletunnist reisi ja kaks meest sõitsid laevaliftiga autotekile. Liftis olid Pokk ja veokijuhist tunnistaja, kelle nime me tema palvel ei avalda.

“Sattusin temaga liftis kokku ja tundsin lõhnu, kui aga oli praamilt mahasõit, istus ta autosse,” rääkis tunnistaja eile Tartu maakohtus. Veokijuhid on omavahel raadioühenduses. Juba Pärnumaal Audru kandis oli üks tunnistaja kolleegidest märganud, et sama auto tegi imeliku manöövri. “Andsin siis politseile teada, et lõhnadega mees on rooli taga,” lisas tunnistaja. Politsei esindaja küsis, kas tunnistaja on ikka kindel, et Pokil olid alkoholi lõhnad. “Alkohol, selles olen täitsa kindel,” vastas mees.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles