Keskkonnakäpal osalevad Pärnu lapsed ootavad hääli

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kuumaasikal küpsevad viljad terve pika hooaja.
Kuumaasikal küpsevad viljad terve pika hooaja. Foto: Marko Saarm

Pärnu Mai lasteaia meelepuudega rühma ja Pärnu vabakooli kuuenda klassi laste loodussõbralikud haridusalgatused võtavad mõõtu üle-eestilisel Keskkonnakäpa konkursil, mille võitja kuulutatakse välja juuni alguses.

7. maini saavad keskkonnaministeeriumi teatel internetis oma lemmiku poolt hääle anda kõik soovijad. Sel aastal esitati Keskkonnakäpale 43 tööd kogu Eestist. Suurima osalejate arvuga kandideerimisrühm oli sel korral lasteaed. Žürii annab välja 21 auhinda viies grupis. Peale selle kuulutatakse igas kategoorias välja rahva lemmik.

Mai lasteaia meelepuudega rühm ühes juhendajate Maiu Põldoja ja Kristi Virulaga osaleb konkursil seoses Räpina aianduskooli sõbrapäevaprojektiga "Maasikasõbrad", mille eesmärk oli kasvatada, hooldada ja uurida kuumaasikataimi, võrrelda eri sortide kasvu ja saada vilju. Keskkonnakäpa kodulehelt selgus, et projekt kestis 12 nädalat.

Töö käigus kasutasid lapsed kõiki meeleorganeid: tunnetasid ja uurisid näppude vahel mulda, nägid taimede kasvamist, tundsid mulla ja taimede lõhna, maitsesid eri taimi, magustoite. Kunstitunnis meisterdati tolmendamispintsel, maasikakorv ja joonistati kasvavaid taimi. Taimede kasvatamine toetas kõne arengut ja matemaatilistest mõistetest arusaamist.

Pärnu vabakooli kuuenda klassi õpilased tegid koos loodusõpetuse õpetajaga klassist minikasvuhoone. Mulda pandi nii till, lavendel kui must kobertomat, aga ka leeklill, herned, porru ja mungalill. Taimede kasvamist ja kastmist jälgisid lapsed hoolega ja kandsid olulisemad vaheetapid teel seemnest taimeks tabelisse. Enne suvevaheajale minekut istutatakse taimed kooli peenrasse.

Mai lasteaia rühm ja vabakooli kuues klass kandideerivad Keskkonnakäpal kategoorias rühm/klass.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles