Pärnumaaga piirneva mereruumi kasutus määrati kindlaks

Kadrin Karner
, tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv.
Foto on illustreeriv. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu maavalitsus teatas, et maavanem kehtestas Pärnu maakonnaga piirneva mereala maakonnaplaneeringu, millega määrati kindlaks mereruumi kasutus, võttes tasakaalustatult arvesse merel esinevaid eri huve ja ruumilise arengu vajadusi.

Pärnumaa mereplaneeringu ajahorisont on aastad pärast 2030. aastat ja ala suurus 2597 ruutkilomeetrit, millest valdava osa moodustab Eesti riigi sisemeri (81 protsenti). Vaid 495 ruutkilomeetrit planeeringuala lõunaosas on ranniku- ehk territoriaalmeri (19 protsenti).

Mereplaneeringus käsitletud valdkonnad on kalandus, vesiviljelus, meretransport (laevandus, sadamad, taliteed ja jäärajad) ja sellega seotud taristu, puhkemajandus ja turism (avalikult kasutatav rannaala, purjetamine, mittemotoriseeritud mereturism ja meresport, veemotosport ja jetisõit, kaitstavad loodusobjektid), kultuuriväärtused ja merearheoloogia (Kihnu kultuuriruum ja Kihnu väina merepark), taastuvenergeetika, kaadamisalad, meretranspordiväline taristu, riigikaitse ja mereohutus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles