Muuseumi jõuab Edgar Valteri maalisari

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Edgar Valteri maal "Vaimusilmas".
Edgar Valteri maal "Vaimusilmas". Foto: Edgar Valter

Laupäevast, 29. aprillist on Pärnu muuseumi fuajees võimalik vaadata legendaarse eesti lastekirjaniku, karikaturisti ja kunstniku Edgar Valteri maalisarja "Performance", mis sündis aastatel 1989–1994.

"Tõuke nende piltide maalimiseks andsid omal ajal nähtud performance’id. Jälgisin seletamatult kummalise tundega asjaarmastajast näitlejat, kes püüdis sügava allteksti ja paljutähendusliku sümboolikaga kajastada inimese siblimist siin maailma lavalaudadel … Otsustasin ka ise performance’iga katsetada. Aga maalides. See on siis nagu hetkeks peatatud etendus. Aga kas ongi tegu vaid etendusega? Eemalt vaadates tunduvad absurdsena paljud tegemised, mis tegija meelest olulised ja mõttekad. Ja mine tea, võib-olla mõnikord vastupidi," kirjutas Valter 2000. aastal Eesti rahvusraamatukogus avatud näituse "Perfomance" kohta. "Jätaksin vaatajale vaba voli mu pildid endale lahti mõtestada. Tehku seda igaüks, kel huvi, omamoodi."

Valik sarja maalidest läheb E-Kunstisalongi oksjonile 3. juunil Tartu Vanemuise teatri väikeses majas. Kõigist maalidest ilmub samal ajal raamat "Muusa ja tema kunstnik", mille tekstid on kirjutanud Evelin Kivimaa, kujundanud Angelika Schneider, kirjastanud Tammerraamat.

Näitus jääb avatuks 17. maini ja on huvilistele tasuta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles