Heategevuslik teatejooks ootab rekordarvu osalejaid

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Heategevuslik teatejooks Pärnu Vallikääru aasal.
Heategevuslik teatejooks Pärnu Vallikääru aasal. Foto: Mailiis Ollino

Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus heategevusjooks toimub tänavu koguni 25 paigas ja korraldajad ootavad sellest osa võtma rekordarvu 5.–9. klasside lapsi ja 11. mail toimuvale jooksule saab end kirja panna teisipäevani.

Teatejooksu üks eestvedajatest Erik Pallase ütles, et kõik lapsed ja noored on oodatud registreeruma hiljemalt teisipäeval, 2. mail. "Kutsume osalema noori, kellele meeldib liikuda ja kes soovivad anda oma panuse heategevusse. Kuna praegu on mitmes koolis vaheaeg, oleme pikendanud tähtaega, et kõik soovijad saaksid võistkonnad kokku," rääkis Pallase.

Senine osalejate rekord pärineb eelmisest aastast, kui jooksul osales üle 9500 lapse.

Teatejooks on Eesti suurim laste ja noorte spordiüritus ning ühtlasi ulatuslikem ettevõtmine, millesse lapsed ise heategevuse nimel panustavad. Eesmärk on võimaldada noortel tunda rõõmu liikumisest ja tervislikest eluviisidest, andes samal ajal moraalse panuse õnnetu juhuse või haiguse tõttu liikumisvõime kaotanud eakaaslaste raviks. Tänavu on fookuses kaheksa-aastase Aleksei ja 17aastase Matsi ravi toetamine.

Teatejooks toimub samal ajal 25 paigas. Esimest korda jooksevad lapsed Muhus, Peetris, Tõrvas ja Viimsis ja juba mitmendat aastat Elvas, Haapsalus, Jõgeval, Keilas, Kohtla-Järvel, Kuressaares, Kärdlas, Narvas, Otepääl, Paides, Põlvas, Pärnus, Rakveres, Raplas, Sillamäel, Tallinnas, Tartus, Toilas, Valgas, Viljandis ja Võrus.

Liikumisvõime kaotanud laste ravi Haapsalu neuroloogilises rehabilitatsioonikeskuses saab toetada, helistades aasta läbi avatud heategevusnumbril 900 7777 (kõne hind on seitse eurot).

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles