Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill: Olukord on kahetsusväärne

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ehkki Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill hoidus kohtunik Rein Pokki enneaegu süüdi mõistmast, tõdes ta, et niisugune olukord on kahetsusväärne.
Ehkki Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill hoidus kohtunik Rein Pokki enneaegu süüdi mõistmast, tõdes ta, et niisugune olukord on kahetsusväärne. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu maakohtu esimees Rubo Kikerpill tõdes kohtunik Rein Poki kohtuasja kohta, et olukord on kahetsusväärne ja põhjustanud Eesti kohtusüsteemile hindamatu mainekahju. Küll ei rutanud maakohtu esimees Pokki enneaegu süüdi mõistma.

Postimees ja Pärnu Postimees kirjutasid eile, et mullu 3. augustil politseile napsisena autoroolis vahele jäänud Pärnu maakohtunik Pokk keeldus tõenduslikku alkomeetrisse puhumast ja nõudis vereproovi. Hiljem vaidlustas ta politsei väärteootsuse. Kohtusse pole Pokk ilmunud.

"Mõistame olukorra hukka ega kavatse seda kinni mätsida," lausus Kikerpill. "See on häbiplekk meile kõigile. Tegelen sellega isiklikult, uurimaks välja, kas ta käitus vääritult, ja annan siis distsiplinaarkomisjonile oma hinnangu."

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles