Riigikohtu esimees algatas Poki asjus menetluse (3)

Nils Niitra
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu maakohus.
Pärnu maakohus. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Riigikohtu kommunikatsiooniosakonna juhataja Merje Talvik vahendas eile, et riigikohtu esimees Priit Pikamäe algatas napsisena politseile vahele jäänud Pärnu maakohtuniku Rein Poki käitumise suhtes järelevalvemenetluse, otsustamaks distsiplinaarsüüdistuse esitamine.

Pikamäe hinnangul ei ole kohtunik Pokk eilses Postimehes ja Pärnu Postimehes nimetatud viisil käitunud kohtunikuametile väärikalt. "Kohtunikul nagu igal teisel Eesti kodanikul on kahtlemata õigus kohtulikule kaitsele ja kui on tekkinud kahtlusi süüteo toimepanekus, peab kohtulik arutamine andma selguse, kas tegu toimus ja on sellisel kujul tõendatud või mitte," avaldas Pikamäe. Ta lisas, et kohtunikule on seatud kõrged kõlbelised ootused, mistõttu ei ole aktsepteeritav käitumine, mis võib takistada kohtumenetlust. "Kohtunik on õigusvaldkonna professionaal ning peab toetama õiglast ja sujuvat õigusemõistmist ka menetlusosalise rollis."

Kommentaarid (3)
Copy
Tagasi üles