Vändras külvati ettevõtlikkuse seemet

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Vilistlane Volli Kalm ulatas tugeva terekäe Vändra gümnaasiumi direktorile Marget Privitsale.
Vilistlane Volli Kalm ulatas tugeva terekäe Vändra gümnaasiumi direktorile Marget Privitsale. Foto: Mailiis Ollino

Vändra gümnaasiumis külvati ettevõtlikkuse seemet, viiendat kevadet toimunud ettevõtlus- ja karjääripäevad tõid koolipere ette peaesinejatena vilistlased, Tartu ülikooli rektori Volli Kalmu ja presidendi noore teadlase preemiaga tunnustatud geeniteadlase Tõnu Esko.

“Mõlemad rääkisid, millega nad tegelevad, kuidas neil läheb, ja meenutasid oma kooliaega,” kõneles gümnaasiumiõpilane Helen Tilk. “Eelmistel aastatel oleme käinud ettevõtetes, aga sel aastal tulid ettevõtjad kooli. Meie klassile esines majandussuunal MS Balti Trafo juhataja Jaanus Luberg, ta rääkis juhtimisest ja milliseid töötajaid nad vajavad.”

Õpetaja Silja Enoki jutu järgi on eesmärk näidata kooli ja igapäevaelu seoseid, uurida karjäärivõimalusi ja toonitada elukestva õppimise tähtsust. Läbiv teema on ettevõtlikkus, mis igal aastal saab kindla rõhuasetuse. Juhtmõttele “Meie kool on uks maailma” andis seekord tuge koostöö algatusega “Tagasi kooli”.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles