Poola ei mõjuta Via Baltica arengut

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Madis Sinivee

Nädala algul Riias Rail Baltic Global Forumil osalenud Euroopa Komisjoni kunagise transpordivoliniku Siim Kallase arvates pole kiirtee Via Baltica ehitamine riikide erimeelsuste tõttu mõeldav. Vaid raudtee olevat soon, millega õnnestub Soome ja Balti riigid Euroopaga ühendada.

“Via Balticat ei tule mitte kunagi, sest kui see oleks võimalik, oleks see 25 aasta jooksul juba valmis ehitatud. Poola pole huvitatud, et suur maantee hakkaks läbima nende tundlikke looduskaitsealasid, kuid raudtee rajamine on poolakatele vastuvõetav,” tsiteeris Postimees Kallast.

Pärnu Postimehe palve peale Kallase öeldut kommenteerida leidsid Pärnu maavanem Kalev Kaljuste, Pärnu linnapea Romek Kosenkranius ja eelmine linnapea, riigikogu majanduskomisjoni aseesimees Toomas Kivimägi, et Via Baltica on juba olemas ega kao kuhugi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles