Galerii: Koidula kooli konverentsil räägiti hariduse tulevikust

, Pärnu Koidula gümnaasiumi huvijuht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnu Koidula gümnaasiumi konverentsil KOKOKOx jagati mõtteid hariduse tulevikust ja noorte täiskasvanuks saamisest eri riikides. Esietendus väärtusteemaline lühinäidend "Vabadus valida?!".

Tänavune konverents keskendus koolielule. Konverentsi ülesehituse inspiratsiooni saadi TED-formaadilt.

Esinejatena astusid üles Tallinna ülikooli professor Marge Unt, Emili kooli direktor Indrek Lillemägi, Tartu ülikooli eetikakeskuse projektijuht Mariliis Nummert, noored Kerstin Vestel, Madis Sinivee, Hanna Mia Terike Toomis. Vaatajateni toodi mõtlema panev lühinäidend õpilaste ja õpetajate suhetest.

"Konverents oli äärmiselt tore. Alguses ei osanud midagi oodata, kuid ürituse lõpuks tekkis tunne, et tahaks veel kuulata tarkade, elukogenud ja uuenduslike mõtetega inimeste arvamusi ja õpetussõnu. Paljuski suunati kuulajaskonna tähelepanu tuleviku ja hariduse olulisusele. Kahtlemata väärtustan rohkem oma valikuid, mida olen teinud hea hariduse omandamiseks," arvas õpilane Tristan Lasn.

Konverentsi juhatanud õpilasele Uku-Laur Jagomägile meeldis enim ürituse südamlikkus, mida võis täheldada kõikide plokkide esinejate puhul, alustades näidendist ja muusikapaladest ja lõpetades Undiga. Kõlama jäid huvitavad ideed, näiteks väärtuste erinemine põlvkonniti, vabaduse hindamine ja täiskasvanuks saamine. Konverentsi uudne ülesehitus pälvis kiidusõnu. Õpilased arvasid, et järgmine KOKOKO võiks toimuda samas formaadis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles