Saarde Kommunaali eksjuht mõisteti altkäemaksu süüdistuses õigeks

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Taavi Lemming mõisteti teise astme kohtus õigeks.
Taavi Lemming mõisteti teise astme kohtus õigeks. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Eile otsustas Tallinna ringkonnakohus mõista õigeks kõik osapooled Saarde Kommunaaliga seotud korruptsioonisüüdistustes.

Teise astme kohus tühistas maakohtu süüdimõistvad otsused valla kommunaalettevõtte eelmise juhi Taavi Lemmingu ja väidetava altkäemaksu tasuja Gen Arro ja tema ettevõtte osaühing V.I.P suhtes.

"Ringkonnakohus leidis, et maakohus on eksinud tõendite hindamisel," ütles Lemmingu kaitsja Mihkel Gaver. Ta teatas, et maakohtu otsus tühistati täies ulatuses. "Täpsemini leidis ringkonnakohus, et maakohus ei hinnanud tõendeid kogumis, mis põhjustas kohtuliku uurimise ühekülgsuse ja viis seeläbi maakohtu valede järeldusteni," selgitas advokaat.

Prokuratuur süüdistas Lemmingut selles, et ta olla eelistanud tehingute sõlmimisel Arro ettevõtetet. Selleks anti prokuratuuri väitel Lemmingu kasutusse V.I.P-i pangakaart, mida ta olevat kasutanud isiklikuks otstarbeks, tasudes eri tanklates kütuse ja muude teenuste eest. Samuti andnud süüdistaja sõnutsi Arro Lemmingule sularaha korteri ostuks.

Ringkonnakohtu hinnangul polnud need süüdistused tõendatud.

Kuna kohus tegi otsuse eile, pole see veel jõustunud.Kuna kohus tegi otsuse eile, pole see veel jõustunud. Lääne ringkonnaprokurör Küllike Kask ütles, et ei nõustu ringkonnakohtu põhistustega ning kavatseb otsuse vaidlustada riigikohtus kassatsiooni esitamisega.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles