Naisettevõtjad alustasid tootekujunduse õppimist

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Pärnumaa ettevõtlus- ja arenduskeskuse (PEAK) eestvedamisel algas üleeile koolitussari siinsetele naisettevõtjatele, mille käigus jagatakse teadmisi tootearendusest ja -kujundusest.

Üleeile toimunud esimesel koolituspäeval said ligikaudu paarkümmend naist teada, kuidas kujundada ja arendada oma tooteid kasutajat esikohale seades. “80 protsenti ettevõtetest arvab, et nad on oma teenustes, toodetes kasutajakesksed, tarbijatest peab samu ettevõtteid kasutajate vajadusi arvestavaks kaheksa protsenti. Seda on kümme korda vähem,” tõi koolitaja Ruth-Helene Melioranski näite USAs tehtud uuringust ja lisas, et ilmselt poleks tulemused Eesti kontekstis paremad.

Melioranski on tootekujunduse ja disainijuhtimise koolitusi korraldanud kümme aastat. Samuti annab ta kursusi viies Eesti kõrgkoolis (TTÜ, EKA, TLÜ, EBS, TÜ) ja töötab tehnikaülikoolis disaini ja tootearenduse magistriõppekava arendaja ja õppejõuna.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles