Kalandusest saab aimu avatud sadamates

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mailiis Ollino

Avatud kalasadamate päeval on enim võimalusi astuda kalandusele samm lähemale meie 240 kilomeetri pikkuse merepiiriga maakonnas, kus külastajaid ootavad Võiste, Lindi ja Japsi sadam.

Kui arvata siia veel Virtsu kalasadam kui tulevase Pärnumaa osa, on homme võimalusi neli. Kõikjal riigis on maaeluministeeriumi ja kalanduse teabekeskuse korraldamisel esimest korda toimuva üritusega seotud 11 sadamat.

“Ürituse eesmärk on tutvustada sadamaid ja kaluri elukutset ning väärtustada kodumaist värsket kala,” märkis Toomas Armulik kalanduse teabekeskusest. Virtsus valmistab roogi kalakokk Elar Jürimäe ja kunagises kalurite majas räägib kalateadlane Toomas Saat. Lapsed õpivad õngitsema ja korgipaati tegema, kohal on vabatahtlikud merepäästjad, politsei- ja piirivalvelaev, pillimees ja kalamüüjad nagu igas lahtiste uste päeval osalevas sadamas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles