Saarde rahvaesindajad ei nõustu sundühendamisega

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Saarde valla lipp.
Saarde valla lipp. Foto: Riigikantselei

Saarde vallavolikogu aprilliistungil on päevakorras võtta seisukoht valitsuse määruse suhtes, mille alusel ühendataks Saarde ja Surju vallaga Häädemeeste ja Tahkuranna vald, et täita haldusreformi seaduse vähemalt 5000 elaniku põhimõtet.

Pikas seletuskirjas haldusreformi arutelude, esialgse võimaliku neliku (Saarde, Surju ja Häädemeeste, Tahkuranna) jagunemise ja rahvaküsitluse tulemustest tegid ligemale 4000 elanikuga 707ruutkilomeetrise Saarde valla rahvasaadikud otsuse mitte nõustuda nimetatud nelja omavalitsuse sundühendamisega.

Vallavolikogu esimees Väino Lill ütles, et kohal oli 13 volikogu liiget, ja rõhutas, et otsuses väljendub rahva seisukoht. Saarde ja Surju valla ühendamisel tekib 1065 ruutkilomeetri suurune ja ligemale 5000 elanikuga omavalitsus, millekohane ühinemisleping on alla kirjutatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles