Galerii: puidust pesukuivatusrestid tõid konkursil võidu

Märt Pilme
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Ettevõtliku pärnaka konkursi kuuenda hooaja võitsid Tiina Viira ja Mairi Laide ideega "Pesuliisu", mis valmistab puidust pesukuivatusreste.

Teise koha vääriliseks hindas komisjon idee "Ricobox", mille autorid on Keimo Mitt ja Americo Kaevand. Kolmanda koha sai Veiko Taal kavandiga "Airboat".

Konkursile laekus 18 äriideed, mis hõlmasid eri valdkondi tootmisest teenuste osutamiseni. Sellel aastal võeti koolitusprogrammi vastu kõik 18 laekunud mõtet, lõppvooru jõudis neist üheksa.

Finaali jõudnud ideed:

"Airboat" – paaditootmine;

"Jutuvestja" – teenuste arendus ja turundusteenus sotsiaalsetele ettevõtetele;

"Keltik" – kohvimasinate parandus;

"Loomepuhvet";

"Pesuliisu" – pesukuivatusrestid;

"Ricobox" – mobiilne tööjaam;

"Tesselfloor" – puitkonstruktorid;

"Valgekrae" – meeste aksessuaaride e-pood ja elustiiliblogi.

Konkursi võitja saab idee elluviimiseks 3000 eurot. Auhind antakse väljajuhul, kui plaan realiseeritakse Pärnumaal aasta jooksul pärast võistluse lõppu.

"Ettevõtliku pärnaka konkurss on suurepärane hüppelaud oma äriidee teostamiseks. Eelkõige saavad konkursi käigus selgeks idee plussid, miinused ja teostamisvariandid. Samuti annavad hulgalised koolitused palju teadmisi, kuidas tegutseda. Meile andis konkursi võit enesekindlust, et liigume õiges suunas," rääkisid eelmise hooaja võitjad Mirko Metsaoru ja Tamar Nassar.

Ettevõtliku pärnaka võistlus on Pärnu linnavalitsuse ettevõtluskonkurss, mille eesmärk on edendada ettevõtlikkust ja aidata kaasa uuenduslike firmade loomisele Pärnumaal.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles