Hariduskino keskmes on suured isiksused

Anu Jürisson
, kultuuritoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunstnikust leidur Theo Jansen kasutab oma loomingus vaid valgeid plasttorusid ja purjesid.
Kunstnikust leidur Theo Jansen kasutab oma loomingus vaid valgeid plasttorusid ja purjesid. Foto: Kaader filmist

Mais on uue kunsti muuseumi hariduskino keskmes portreed suurtest loojatest ja isiksustest. Ekraanile jõuavad dokumentaalfilmid Marina Abramovićist, Salvador Dalist, Theo Jansenist, Evald Okasest, Eri Klasist.

2. mail linastub portreefilm nüüdiskunsti suurkujust, Serbiast pärit Marina Abramovićist, kes oma alasti naisekehaga on vastandunud maailmas võimu koguvale vägivallale ja türanniale. New Yorgi moodsa kunsti muuseumis tuhandete kunstisõprade ees, vaadates neile sügavale hinge, tehes seda ühtki sõna lausumata, püüab kunstnik äratada igas inimeses tõetundja.

9. mail etendub film Hollandi leidurist Theo Jansenist, kes kasutab oma loomingus vaid valgeid plasttorusid ja purjeid. Janseni konstrueeritud fantastilisi iseliikuvaid olendeid paneb astuma Põhjamere võimas tuul. Meest saadab usk, et inimkond võib tulevikus elada vabalt ja tasuta looduses levivast energiast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles