Soome kunstnik suhtleb iga päev kolmes keeles

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Soomlanna Niina-Anneli Kaarnamo juurdles üheksa kuud koos kass Vicologa, kust jooned tulevad. Sellest kolm nädalat veetsid nad Pärnus kunstnike majas.
Soomlanna Niina-Anneli Kaarnamo juurdles üheksa kuud koos kass Vicologa, kust jooned tulevad. Sellest kolm nädalat veetsid nad Pärnus kunstnike majas. Foto: Mailiis Ollino

Pärnu kunstnike maja katusetoas elas kolm nädalat Soome kunstnik Niina-Anneli Kaarnamo, kelle magamistoast avanes vaade üle tänava kasvavatele õunapuudele ja romantilistele puumajahoovidele.

Alumisel korrusel lõikas kunstnik linoolist šabloone välja, tegi tõmmiseid ja vahetevahel istus ja mõtiskles, kuidas kogu ruum välja nägema võiks hakata.

Niina-Anneli Kaarnamo oli kunstnike majas residentuuris, mis tähendab seda, et tema käsutusse oli antud ruumid tööks ja elamiseks. Periood lõppes näituse avamisega.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles