Lillevälja kujuneb elustiiliks

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lillevälja aiandustalu pererahvas, Kristel Sepp ja Margus Kajastu on pühendunud maaelule ja naudivad seda.
Lillevälja aiandustalu pererahvas, Kristel Sepp ja Margus Kajastu on pühendunud maaelule ja naudivad seda. Foto: Urmas Luik

Pärnu lähedal asub kauni nimega Lillevälja talu, mille noorepoolne pererahvas ei väsi rassimast, nagu oleksid nad “Tõe ja õiguse” Andres ja Krõõt. Maainimesteks jäävad nad ka siis, kui haldusuuenduse järel kaob piir Pärnu linna ja Paikuse valla vahel.

“Meil on kasvuhoone ehitamine pooleli, naisega kahekesi teeme,” seletab Lillevälja peremees Margus Kajastu ja võtab perenaine Kristel Sepaga pisukese puhkepausi. Lapsed Richard ja Casandra müttavad õues, saatjaks vanemate hoolikas pilk.

Mai esimeseks nädalavahetuseks peab 60 meetri pikkune, kaheksa ja poole meetri laiune ning kuue meetri kõrgune kasvuhoone olema mitte ainult valmis, vaid ampli-, poti- ja kastitaimigi tulvil, sest Lillevälja talu tahab 6. ja 7. mail näidata, et maal on elu, ja pidada oma esimese lillelaada koduõues.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles