Irina Talviste: Tahan kohalikus elus kaasa lüüa

Teet Roosaar
, uudistetoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Irina Talviste tütre kassile meeldivad nädalad, mil Euroopa Parlament töötab Strasbourgis. Siis on pererahval tema jaoks rohkem aega ja nad ei jookse mööda maailma ringi.
Irina Talviste tütre kassile meeldivad nädalad, mil Euroopa Parlament töötab Strasbourgis. Siis on pererahval tema jaoks rohkem aega ja nad ei jookse mööda maailma ringi. Foto: Mailiis Ollino

Vähesed naised ütlevad otse välja, et nad võivad linnapeana töötada. Aga igaüht ei kutsu ka Euroopa Parlamendi liige Kaja Kallas oma bürood juhatama.

2010. aastal, kui Irina Talviste pärast aastaid Pärnu hotellides ja erafirmas töötamist Reformierakonda astus, küsis ta: “Mis ma nüüd tegema hakkan? Ega ma niisama siia tulnud.” Aasta pärast sai ta erakonna Pärnu linna piirkonna juhiks, kolm aastat hiljem Pärnu linnavolikogu aseesimeheks.

Kuidas suutis üks naine poliitikas nii kiiret karjääri teha? Rääkisime omavahel niisamamoodi, nagu oleme seda aastaid teinud, sina-vormis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles